29.10.2012

Matkatuliaisia

Vietinpä perheeni kanssa ihanan viikon etelän auringon alla. Kyllä vain, syysloma mennä hurahti Kreetalla, Hanian yhdessä lomakylistä. Hotelli oli vartavasten valittu niin, että sen uima-allasalueelta pääsi suoraan astumaan Välimeren helliin aaltoihin. Kun lapset ovat tällaisia uimapetoja, niin mikään muu vaihtoehto ei tuntunut järkevältä ;)

Pakkasin mukaan myös useamman kerän lankaa. Ja sukkapuikkoja. Ja ohjeita. Ja sitten vain nautin lomastani aurinkotuolissa löhöten (aurinkovarjon alla, kun palan niin helposti, ja aurinkovoiteen suojakerroinkin oli 50. Varmuuden vuoksi ;) ), uivia lapsia seuraten ja tietysti neuloen. Niin ne ajatukset selvenivät, keho rentoutui ja mieli lepäsi! Voin rehellisesti sanoa, että yhtään työasiaa en viikon aikana ajatellut. Pari kertaa joku pikkutyöasia yritti tulla neuleen ja minun väliin, mutta joka kerta se pujahti yhtä hiljaa ja huomaamatta pois.

Matkatuliaisina siis Kreetan perinteisten tuliaisten (oliiviöljystuotteet, onnensilmäkorut ja kreikkalaiset namit) lisäksi myös neuletuliaisia :)

 Ensin yhteiskuvassa koko viikon saldo:


Kolmet sukat ja yksi pipo. Tosin syys/kevät -sellainen, vaikka perjantaina saatiinkin kuulla ensilumen jo sataneen.


Tässä yhdet sukat. Hieman muokatut Saltkråkan-sukat Seitsemän veljestä raita -langasta neulottuna. Lankaa jäi ihan kivasti vielä, ainakin sen verran, että niistä saa huovutetaviin lapasiin neulottua rannekejousteet :) Puikkoina 3 mm bambusukkikset. Jatkoin samaa teemaa (kun se ohjekin on niin kiva, että jää helposti muistiin) neulomalla ihan ohjeidenmukaiset Saltkråkan-sukat Novitan Nalle -langasta. Oli aloitettu kerä kyseessä, joten lanka meni näihin kyllä aika tarkalleen. Puikkoina 2,5 mm ruusupuiset sukkikset. Yllättävän hyvin tuo malli ja ohje muokkautuu vähän ohuemmallekin langalle. Tai sitten minulla vain on niin löysä käsiala, että 48 silmukkaa seiskaveikalla sukkien suussa on hieman liian löysä aloitus...


Sukkien välissä neuloin pikaisesti kuopukselle kevät/syyspipon Novitan Santorini-langasta. On yksi lemppareistani, mitä tulee näihin keinokuitulankoihin (akryyliä ja viskoosia, joka teknisesti ottaen ei ole täysin keinokuitua, sekö sen sitten selittää...). Pipon ohje on Ullanuleestakin löytyvä Aatos-pipo. Tällä langalla neuloin täysin ohjeen mukaan (100 silmukkaa), ja piposta tuli oikein hyvä kuusivuotiaan päähän. Puikkoina ne 2,5 mm ruusupuiset sukkikset. 50 gramman kerästä jäi jonkin verran lankaa ylikin.


Ja vielä jämälangoista (Seitsemän veljestä yksivärinen vihreä ja raita) neulotut sukat noin 8-9 -vuotiaan jalkaan. Puikkoina 3 mm bambusukkikset.


Mikäs tässä oli neuloa:


Aurinkovarjon alla, lämpimästä säästä nauttien :)



Retsinaakin join ;) Ihan hyvää kunnolla jäähdytettynä. Ei pihkan maku niin voimakkaasti tullut esille.


Ja tässä jälleen work in progress -kuva.

Nyt ajatuksissa on kreetalaisten maisemien innoittamana hahmottumassa yksi ihan oma mallineule. Sukkiin tietysti :) Katsotaan, missä vaiheessa sen paperille saisi piirrustettua.

Ai niin, ja neuloin vielä lentokoneessakin. Saltkråkaneita tietenkin, Novitan Kukkaketo-langasta (kielo, ihanan vihreä). Pääsin ekan sukan kantapään kavennuksiin saakka ennen kuin laskeuduttiin Helsinki-Vantaan pikkupakkaseen tänään iltapäivällä. Tästä on hyvä jatkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti