22.11.2012

Yllytyshullu

Tein tässä jokin aika sitten ne tapparasukat lahjaksi ystävälle. Kuulemma kelpasivat ja vastaanottaja tuli niistä oikein iloiseksi :)

Koska olen yllytyshullu, mitä ainakin käsitöihin tulee, niin ryhdyin tuumasta toimeen, kun minulle vinkattiin, että HIFK:n sukatkin olisi ihan kiva ylläri. Ostin lähestulkoon siltä seisomalta punaista Seiskaveikkaa (valkoista ja sinistähän oli vielä jäljellä), käytin hyväkseni Knitpro 2.0 -ohjelmaa ja kaivoin 3.0 mm:n bambusukkikset esiin. Sinä iltana mopo kyllä karkasi vähän käsistä, kun kuvion neulomista ei vain voinut jättää kesken. Pääsin nukkumaan kolmelta aamulla :D En tällä kertaa tehnyt pitkiä langanjuoksuja vaan päätin ennemminkin päätellä määrättömän määrän langanpäitä, ja neuloin kuvion intarsian tyyliin sopivan pituisista langanpätkistä. Pätkäisin langan neulomisen jälkeen, ja välillä jätin niin pitkän pätkän, että neuloin sillä seuraavallakin kerroksella. Olin rohkea (ja ehkä vähän hullukin), kun aloitin sukan suoraan pyörönä.

Mutta kyllä varmasti ainakin fanit tunnistavat:


Kuvion laajuus on 48 silmukkaa, joten sukan suussakin on sen verran silmukoita. Kuvion jälkeen kavensin nilkassa yhteensä 4 silmukkaa, kun tämä käsiala on sen verran löysää...

Toisessa mallisukassa hylkäsin tuon pyörön tuossa sukan suussa, ja sain kuvionkin toimimaan paljon paremmin. Kun sukka on valmis, suljen tuon varren ompelemalla reunat siististi yhteen. Myös langanpäiden päättely on tällä tavoin helpompaa.



Koska kyse on mallisukista, en ole näihin ihan niin tyytyväinen kuin voisin. Unohdin nimittäin, että neulottu kuvio on aina hieman littanampi kuin piirroksessa. Seuraaviin siis pidennän tuota kuviota lisäämällä tuplakerroksia. Onneksi jouluun on vielä reilu kuukausi aikaa... ;)

3 kommenttia:

  1. kyllä olis hieno tommoset sukat jalassa mennä pelipaikoille,ei sattuisi ohjetta löytymään??

    VastaaPoista
  2. Niisku, ei ole tuon tarkempaa ohjetta kuin yllä :) Eli Knitpron ohjelmalla voi omasta kuvasta tehdä parilla napinpainalluksella ruutuohjeen ja sitten sitä vain soveltaa normisukkaohjeeseen.

    VastaaPoista
  3. Tätä on pakko kokeilla jossain vaiheessa 😊

    VastaaPoista