18.7.2013

Työt selvästi jo mielessä ;)

Tulihan tässä jo lomailtua aika tavalla, ja kun lapset lähtivät viikoksi isovanhempien kanssa mökille, päätin tehdä sen, mitä on pitänyt jo yli vuosi tehdä. Kaivoin aikaa sitten tilatut ja toimitetut kankaat kätköistä esiin samoin kuin kaavat ja enkunkieliset ohjeet. Loppujen lopuksi aikaa ei sitten mennytkään niin kovin kauan, kun parin päivän aikana sain yhden ihanuuden valmiiksi :)

Tästä se kaikki lähti:


Ensin punaisesta puuvillakankaasta baski ja neljästä osasta ommeltu täyskellohame. Jalkoja vasten tuli punaista kimalleorganzaa, ulospäin oleva kerros on punaista tylliä, jonka tarkoitus on vain antaa lisää "fylliä" hameeseen. Nämä kerrokset ompelin ensin saumurilla yhteen ja sen jälkeen ompelukoneella kokosin nuo palaset. Saumanvarat ulospäin, koska menevät niinkin piiloon :)

Seuraava vaihe:


Leikkasin kimalleorganzasta kaitaleita, jotka ompelin yhteen yhdeksi pitkäksi kaitaleeksi, johon kiinnitin toiseen reunaan mustaa pitsiä. Kolme kaitalerimpsua yhteensä. Samurilla reunojen huolittelu oli ihan jees, mutta pitsin neulaaminen ja sen jälkeen ompelu vei toooosi paljon aikaa. Alimmalla kaitaleella on pituutta n. 19 metriä! Oli siinä rypyttäminen. Siihenkin meni tooosi paljon aikaa :)

Ja sitten:


Keskimmäisen röyhelön vuoro. Samat työvaiheet kuin alimmassakin. Pituutta tällä röyhelöllä on "vain" 13 metriä. Niin, ja totta kai kaikki yhteenompelut, huolittelut ja pitsin kiinnittämiset tein sarjatuotantona.

Kolmas ja ylin röyhelö tehtiin samoin. Sillä pituutta olikin enää vain noin kuusi metriä :)
Kun viimeinenkin röyhelö oli kiinnitetty, ompelin helman kiinni baskiin ja sitten hakaset (joista muutama tosin vielä puuttuu).  Mallasin hametta sovitusnuken päälle, ja muistin, että minullahan oli valmiina yksi musta-punainen korsetti! Se sopi hameen kanssa tosi hienosti yhteen, kun oli vielä tuota "venäläistä" tyyliä suoralla alaosalla.

Saanko esitellä: Espanjalaistyylinen asu vaikka Kitrille. Tadaa! :)


(No niin, mokiltakaan en näin ekalla kerralla voinut välttyä. Röyhelöistä tuli hieman liian kapeat, kun en sitten kuitenkaan noudattanut ohjetta ihan kirjaimellisesti, vaan koska röyhelöt tuntuivat niin kovin leveiltä ohjeessa ja koska lyhensin alushamettakin, tein röyhelöistä jokaisesta 2 tuumaa kapeammat kuin mitä sanottiin. Ei olisi pitänyt. Joten seuraavan espanjalaistyylisen hameen tulen tekemään ohjetta orjallisesti noudattaen. Nih. Nyt jo mietin, miten upealta näyttäisikään valkomusta hame...)

5 kommenttia:

  1. Upea. Löysin blogisi sattumalta, kun etsin ideoita espanjalaistyyliseen luistelupukuun. Taidan joutua myös kaivamaan kaavat ja koneen esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Luistelupukuihin muuten saa kaavoja kanadalaisesta nettikaupasta www.jalie.com
      Ihan vinkiksi vain ;)

      Poista
  2. Mistä tämän puvun kaavat oikein löysit? Aivan upea, vieläpä kun Kitri on yksi ehdottomista suosikeistani! Löysin blogisi sattumalta, kun etsin inspiraatiota jonkun balettiasun tekemiseen. Haluaisin todella oppia tekemään erilaisia balettiasuja, joten löytyykö sinulta jotain vinkkejä ns. melkein vasta-alkajalle? Myös tutujen tekemisestä?

    Olit jossain postauksessa maininnut jostain enkunkielisestä kirjasta, joka sisälti tarkat tutuohjeet. Mikä sen nimi oikein on? Voisin itsekin tilata semmoisen :D Mainitsit myös jostain videosta, jossa oli ohjeet tutun vekittämisestä, niin olisiko sinun mahdollista linkata se? Olen selannut kaiken maailman youtubevideoita tutun tekemisestä, mutta monet niistä ovat sellaisia "how to make tutu without sewing machine"-tyylisiä...eli ei ihan sitä tyyliä, mitä itse haeskelen.

    Kiitos jo nyt ihanista postauksista, niistä on ollut paljon apua suunnittelussa. Aion varmasti tulla lueskelemaan niitä vielä jatkossakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista :)
      Tämän puvun samoin kuin tutun ohjekirjankin olen tilannut jenkkiläisestä alan kaupasta osoitteesta www.tutu.com. Siellä on erikseen osastot kirjoille ja ohjeille ja kaavoille, ja oma osastonsa kankaille. Kirjan nimi on "The Classical Tutu Book". Samasta paikasta saa siis tämän espanjalaistyylisen hameen ohjeen - ja paljon muuta :) Sinua on täten varoitettu ;)

      Vekityksen opetusvideo on tutu.comin fb-sivulla. Tässä suora linkki, jonka voit kopioida selaimesi url-kenttään:
      https://www.facebook.com/photo.php?v=481043449601&set=vb.54783047781&type=3&theater

      Hauskoja hetkiä tanssipukuompeluiden parissa! :)

      Poista
  3. Kiitos todella paljon! Et tiedäkään, miten paljon blogisi on minua auttanut!

    Terveisin sama anonyymi, kuin tuo yläpuolella oleva :D

    VastaaPoista