7.4.2013

Näitä lisää - taas :)

Olin jo viime syksynä (tai no, marraskuussa) tilannut Jenkeistä aika mielenkiintoiset tanssipuvun kaavat. Ajatuksenani oli tehdä tyttärelleni tutu-asu, mutta minulla ei ollut sopivan kokoista ohjetta/kaavaa. Aikani kun netissä surffasin, löytyi juuri oikea paketti! Kun kaavat + ohje sitten vihdoin saapuivat, oli kiire joulunäytösten puvustamisen kanssa, ja lykkäsin tyttären tanssipukuprojektia. Sitten (häpeäkseni) hävitin ohjeet jonnekin. Kunnes löysin ne tällä viikolla, kun siivosin ompelupöytääni ja tarvikehyllyäni. Onneksi siivosin :)

Olin anopin äidin jäämistöistä saanut palan upeaa smaragdinvihreää joustosamettia. Päätin käyttää sen tähän, sillä ilmaisena sen meneminen "hukkaan" ei haittaisi, jos jostain syystä en osaisikaan tehdä englanninkielisten ohjeiden mukaan. Orjallisesti noudatin ohjeita, ja puku onnistui hienosti!

Ideana on, että puvussa on ikään kuin kaksi osaa, joista housuosa on ommeltu yläosaan niin, että hameen, housujen tms. alaosan kanssa puku näyttäisi olevan vain yläosa. Käytännössä hameen tms. vyötärö piilotetaan puvun "peitelistan" *tsih* alle. Loistavaa!


Tässä salamalla otettu kuva puvusta. Ohjeessa käsketään käyttämään neljään suuntaan joustavaa kangasta. Onneksi sitä siis oli varastossa jemmassa :)

Ja tässä sama puku tyttären päällä testikäytössä:


Koska testikappale onnistui näin hyvin, voin siirtää sen sarjatuotantoon ;) Tiedän ainakin kuusi tanssijaa, jotka tarvitsevat toukokuun oppilasnäytöksiin uudet puvut. Ja mikä hienointa, ohjeessa on 22 eri kokoa kaksivuotiaasta XXXL kokoon asti.

5 kommenttia:

  1. Tuohan on kätevä systeemi, ei tosiaan tarvi miettiä millasella nauhalla taas piilottais vyötärökumpparin! ja tanssiessa toppi jos toinenkin nousee kainaloihin...Käykö tuohon saumurisauma (ei jousta?) vai pitäiskö vaan siksakata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saumurilla surruutin, ja hyvin joustaa :) Ohjeessa on vinkki niille, joilla ei ole saumuria: ensin ommellaan siksakilla melko läheltä reunaa, ja sen jälkeen suoralla (jousto)ompeleella oikeasta kohtaa (eli n. paininjalan etäisyydeltä).

      Mä todellakin rakastuin tähän malliin ja ohjeeseen :D Voihan tuon varmasti tehdä niinkin, että tekee vuorin, joka ei jousta, ja jättää puvun takaa auki (kiinnitys hakasilla), mutta integroi siihen silti nuo housut, jotka on tehty lycrasta tms. Ajattelin kokeilla, minkälaisia tulisi, jos housuosa olisikin valkoisesta lycrasta. Peruspukuina ne eivät sitten menisi enää, mutta "korsettina" kyllä oikein hienosti.

      Poista
    2. Niin, ja tekee takakappaleet joustavast kankaasta, niin ei tartte mittojen kanssa niin pähkiä. Ehkä sitten saisi rigileneäkin etusaumoihin, jolloin puku kävisi hienosti isommille tytöille (siis vanhemmille), kun olisi tuettu. Jatkan kehittelyjä ;)

      Poista
    3. Tosi hienoja käsityötaidon näytteittä. Voisitko laittaa tuon tutu kirjan nimen, haluaisin kovasti myös sellaisen itselleni. Kiitos etukäteen :)

      Poista
    4. Minäpä linkkaan sen tahon, jolta kirjan ostin :)
      www.tutu.com

      No joo, sivut ovat vähän sokkeloiset, joten tässä suora linkki itse kirjaan:
      http://www.tutu.com/bks_bkcf101.html

      (En mä oikein muualta enää mitään ohjeita tilaakaan kuin tuolta ;) )

      Tyllinvekittämiseniloa!
      (Tässä siihen vielä video-ohje, lempparini tämäkin :)
      https://www.facebook.com/photo.php?v=481043449601&set=vb.54783047781&type=3&theater )

      Poista