22.12.2012

Joulurauhaa

Tulihan se sitten, joululoma. Mieletön rutistus sitä ennen, kun viimeistelin esiintymispuvut loppuun. Sain otettua kuvan peräti yhdestä hiuskoristeesta :D Näitä tein sentään 9 kappaletta.


Tämän viikon aikana (joulunäytös oli viime lauantaina) olenkin jälleen neulonut oikein urakalla. Lätkäliigateemalla ollaan menty, kun ystävät ovat tilanneet sukkia pukinkonttiin. Neuloin mm. yhdet Blues-sukat ja yhdet HIFK-sukat.


Yrityksen ja erehdyksen (ja harjoittelun ;) ) tuloksena päädyin neulomaan noita logoja intarsialla. Jousteen neulon suljettuna neuleena, ja sitten vaihdan 40 cm pyöröpuikon, ja kuviokohdan neulon tasona. Kuvion jälkeen jatkan jälleen suljettuna neuleena, ja kantapään ja jalkaterän neulon ihan normaalisti. Lankana edelleen Seitsemän veljestä, puikot  3 mm. Varressa on silmukoita 48 + 2, ennen kantapäätä kavensin niin, että silmukoita oli joka puikolla 11.

Intarsia toimii näissä paremmin kuin langan kuljettaminen ympäri, mutta kun sukka on valmis, pitää ne langanpäät päätellä...


Nämä HIFK-sukat eivät ole ihan mahdottomia, mutta nuo Blues-sukat. Voi että niissä oli pääteltävää!

Vielä on yhdet HIFK-sukat puikoilla ja jännitys tiivistyy, ehdinkö saada ne valmiiksi jouluksi. Huomenna nimittäin sukkapajan sijaan täällä meillä pyörähtää leivontakerho käyntiin :)

Onneksi on jälleen loppuloma aikaa neuloa. Sekä näitä lätkäliigasukkia että tumppuja huovutukseen. Ihana tapa tyhjentää pää työasioista :)

Leppoisaa joulua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kuinka monta silmukkaa noissa HIFK-sukissa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en ihan väärin muista (minähän en näitä ole ylös mihinkään - tietenkään :P - kirjoittanut), niin 48. Tosin resorin jälkeen, kun alan neuloa tuota tasona, lisään molempiin reunoihin yhden silmukan saumavaroiksi. Eli kuvion kohdalla silmukkamäärä on 50. Kun kuvio on neulottu ja palaan takaisin suljettuun neuleeseen, kavennan pois ne kaksi saumasilmukkaa, ja jatkan sukan loppuun tuolla 48 silmukalla.

      Poista
  2. Moikka, olisiko HIFK sukkiin mahdollista saada jonkinlaista mallineuletta, kun itse en millään tahdo saada oikeanlaista aikaiseksi, ja isälleni haluaisin tuollaiset tehdä joululahjaksi? :)

    VastaaPoista