2.12.2012

Pussukka

Eri blogeja selatessani näin kuvan pussukasta, johon oli käytetty karkkipapereita. No, minähän en karkkia syö (heh ;) ), mutta keittiön laatikosta löytyy paljon erilaisia serviettejä. Niinpä ostin kristallimuovia ja vetoketjuja, ja päätin testata pussukan tekemistä.

Testipussukassa on muutama selvä ajatusvirhe, mutta kyseessähän olikin testi :) Tässäkin harjoitus tekee mestarin.

Servietin koko oli n. 30 x 30 cm. Leikkasin pari senttiä isomman taustan valkoisesta lakanakankaasta, ja liimasin peruspaperiliimalla servietin lakanakankaaseen kiinni. Sitten leikkasin samankokoisen palan kristallimuovista, ja kiinnitin sen nuppineuloilla hyvin läheltä reunoja kiinni lakanakankaaseen. Tilaamassani kristallimuovissa oli taustapaperi mukana, joten teflonteippiä en tarvinnut ompelukoneen paininjalkaan. Ompelin suorat ompeleet ensin servietin ympärille, sitten pohjaan ja sitten servietin poikki kolmesta kohtaa pituussuunnassa. Sen jälkeen leikkasin ylijäämät (eli servietin reunat) pois, ja vielä huolittelin reunat saumurilla. Lakanakangas kun purkautuu melko helposti.

Sitten oli vetoketjun vuoro. Ja ajatusvirhe tuli sitten siinä, että ompelin vetoketjun niin, että pussukasta tuli ensin putki, eli vain sivusaumat enää ompelematta. Seuraava pussi pitää ommella niin, että etu- ja takakappale ovat erillään. Mutta sujui se näinkin pienellä ähräyksellä :)

Vetoketju on 20 cm pitkä, ja pussin syvyys on 12,5 cm.


Ihan kelpo testipussukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti