3.12.2012

Kenties jo pukinkonttiin...?

Tuleekohan tästä kuitenkin se joulukalenteri, kun näin kolmatta päivää eletään ja jälleen postaan? En mene kuitenkaan mitään lupaamaan, ettei kenenkään tarvitse pettyä :)

En malttanut sitten kuitenkaan jättää pussukoita tuohon yhteen (edellisessä postauksessa), vaan näköjään innostuin oikein kunnolla. Tein toisenkin siilipussukan. Tässä olin niin fiksu, että tein etu- ja takakappaleen erilleen, jolloin vetoketjun ompeleminen sujui kuin tanssi ähräämisen sijaan. Tästä pussukasta tuli myös hieman tuota ensimmäistä isompi. Kuvassa Marimekon penaali ja kynä ovat kokomäärittelyn takia mukana.



Kaivoin lisää serviettejä, ja löysin yhden tällaisen jouluisen. Tämän tein niin, että ompelin tikit vain serviettiin ja kankaaseen, ja sen jälkeen kiinnitin kristallimuovin kappaleisiin saumurilla reunat hurauttamalla. Vetoketju on tässä 18 cm pitkä, joten muotoilin pussukkaa vähän.



Neljäs tekemäni pussukka on sitten vähän erimuotoinen kuin nuo muut. Sama juttu kuin vihreänkin kanssa: tikkaus ensin vain serviettiin ja kankaaseen, sitten saumurilla muovit kiinni kappaleisiin, sen jälkeen vetoketjun kiinnittäminen ja lopuksi sivu- ja pohjasaumat. Kosteutta tämä sininen ja tuo vihreä kestävät varmaan hieman siilipussukoita paremmin, koska tikkaukset eivät ole muovin läpi. Saumat tietenkään eivät ole vedenkestäviä, joten uimaan näitä ei voi laittaa :)

Tässä nämä ensimmäiset pussukat ryhmäkuvassa:


Mukava pikku välipala tuollainen pussukanompelu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti