14.11.2012

Taustoja

Vihdoinkin löytyi taas aikaa ompelukoneen ääressä istumiseen - verhojen ompelun jälkeen siis :)

Aloitin uuden projektin. Tai no, tämä on jatkoa vähän vanhemmalle projektille. Nimittäin se liila korsetti kaipaili tutua, joten sen nyt tänään laitoin alulle. Mutta ei siitä vielä sen enempää. Sen sijaan, kuten otsikkokin kertoo, on aiheena taustat. Korsettien taustat nääs :)

Kaivoin esille ja muistinvirkistykseksi kaksi korsettia, jotka olen molemmat tehnyt nimenomaan tanssikorsettikaavoilla. Rakenne niissä on sama. Katsotaanpa:


Tuossa sisäpuoli 10 palan korsetista. Päällinen on ryppytaftia ja vuori lakanakangasta. Vuoripalat ompelin (ohjeen mukaan) saumurilla kiinni päällipaloihin ennen saumojen ompelua. Sivusaumoissa (nuo, jotka eivät ole kunnolla levitettynä) on vähän reilumpi saumanvara kuin mitä ohjeessa sanottiin. Siitä voi sitten tarvittaessa ottaa sisään tai päästää ulos.


Tässä tuo etuosa tarkemmin. Saumanvaroihin ompelin "luukujiksi" satiinivinonauhaa, ja sinne sitten vain työnsin rigilenepätkät. Toimii hyvin, eikä luut näy ulospäin etupuolelta. Reunat huolittelin myös tuolla satiinivinonauhalla.
Tästä puuttuu vielä vyötärölle kuminauha, reikäkuminauhat etusaumoihin (ne kiinnittyvät alaosan vyötäröllä oleviin nappeihin) sekä hakaset takana. Pientä näpertämistä, jolle ei juuri nyt ole aikaa :)


Tämän vihreän korsetin tein jo keväällä ja vaikka siinäkin on 10 palaa, niin kaava oli eri kuin violetissa korsetissa. Tämä on kiinni hameessa, ja edessä keskellä näkyy reikäkuminauhaa ja nappi. Lisäksi ompelin korsetin sivuista ihan kiinni hameeseen, kun tarkoitus on käyttää tätä kokonaisena asuna.
Vaaleansininen satiinivinonauha on tässäkin luukujien salaisuus. Ja ylhäällä keskellä näkyy pieni pätkä ohutta pyörökuminauhaa, joka kulkee satiinivinonauhakujassa yläreunassa. Siitä saa hyvin vähän mallattua tuota yläreunaa kireämmälle, jos tarvitaan.

En muuten suosittele käyttämään hakasnauhaa näissä. Se on niin inhottava ommella paikoilleen siististi, että mieluummin sen ajan siihen, että ompelen hakaset siististi käsin.

Näiden lisäksi olen tehnyt myös yhden vaaleansinisen ja yhden mustan korsetin, joissa alareuna on ns. "venäläinen" eli suora ja pidempi. Mustasta eivät kuvat onnistuneet ollenkaan, kun sisällä on harmaana päivänä ihan pimeää.

Mutta täytyy sanoa, että tästä hommasta kyllä tykkään! :)

3 kommenttia:

  1. Ahaaaaa...yläosan pyörökuminauha! Selvitti paljon :-) Oliko tuo vihreä hame se pitkähkö pehmeä "romanttinen"? Onko sulla siinä housuosaa kiinni? Kuinka pitkästi alas halkio takana ulottuu, ja tuo vyötärökuminauha on vain sivusaumoissa kiinni? Kysymyksiä toisensa perään :-)

    VastaaPoista
  2. Joo, romanttisesta hameesta on kysymys. Tein sen täyskelloksi, niin ei tarvinnut mitään rypytellä, ja pirueteissa hame näyttää tosi hyvältä. Housuosaa ei ole, kun en ehtinyt sitä tehdä, mutta haarakuminauha on, että puku pysyy paikallaan. Vyötärökuminauha on takasivusaumoissa kiinni ja halkio on vyötäröltä mitattuna 17 cm pitkä.

    Ja aina saa kysyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lisään vielä, että www.tutu.com on hyvä sivusto :) Sieltä olen suurimman osan ohjeista ja kaavoista tilannut. Ja firmalla on omat fb-sivutkin, jossa on paljon ihania ja informatiivisiakin kuvia!

      Poista