12.10.2012

Kultainen 80-luku

Kerroinko jo viime lauantain käsityökirppiksestä? Olin sellaisella myymässä ylijäämälankoja, -kankaita ja -kaavoja. Omia ja äitini. Niitä meillä riittää, jostain kumman syystä. Mikä siinä onkin, että kangaskaupasta aina mukaan tarttuu palalaareista sellaistakin, josta kaupassa miettii, että tästä ihan varmasti tekee jotain, mutta kolme vuotta myöhemmin sen saman ihanan kankaan löytää kaapin kätköstä eikä enää muista, mitä siitä olisi ehkä halunnut/voinut tehdä. Noista heräteostoksista oli siis tarkoitus päästä eroon. Keräsin myös vanhoista kaavoista (Burda, Still) sellaiset, joille en uskonut enää olevan käyttöä. Omista jemmoista siihen pinoon tuli lähinnä vauvanvaate- ja äitiysvaatekaavoja. Äitini jemmoista enemmän käyttövaatekaavoja ja vähän muutakin, kun hän on aikoinaan paljon ommellut roolipukuja ja sen sellaisia harrastajateatterin käyttöön.

Kirppis oli tosi hiljainen. Ja harmikseni huomasin, että kirpputorin sijasta tilaisuus oli enemmänkin myyjäiset. Pöytiä oli yhteensä 45, ja en usko olevani kovinkaan väärässä, jos väitän, että itseni lisäksi käsityömateriaalia myi vain pari muuta. Pääosin myynnissä oli valmiita käsitöitä; koruja, erilaisia neuleita, ompelutöitä ja askartelujuttuja. Olin päättänyt pitää hinnat tosi alhaisina. Ylimääräisiä metallipuikkoja myin eurolla/satsi. Rowanin felted tweed -langoista pääsin eroon 2 euron kerähinnalla. Kankaita myin eurolla ja kahdella. Ja joukossa oli ihan isojakin paloja, noita heräteostoksia :) Ja toki palanloppujakin, kun tapani on ostella vähän ylimääräistä, että varmasti riittää ;) Kaavoja myin eurolla kappale. Niitä ei kyllä paljoa mennyt.

Kallein myyntiartikkeli tällä kertaa oli 70-80 -lukujen vaihteessa painettu käsityökirjasarja. Tai kyse on paremminkin kirjakerhon kuukauden kirjoista: "Uusi Ompelu- ja Käsityökerho", julkaisijana Mestarikustannus oy. Äitini vanhoja kirjoja, tottakai :) Myin kirjoja kappaleittain kolmen euron hintaan. Melkein kaikki tarjolla olleet kirjat menivät. (Olin itselleni säästänyt aikaisemmin jo pari virkkausaiheista kirjaa ;) ).





Kun tulin kirppikseltä kotiin lähestulkoon saman tavaramäärän kanssa kuin sinne mennessäni, kävin läpi jäljelle jääneet kirjat. Ja tein löydön!



Kirjasta "Ompele kaunista ja käytännöllistä" löysin pitkään haaveilemani (ja etsimäni) rimpsuhelmahameen ohjeen. Jee! Ja muistin, että olin elokuun alussa Eurokankaasta ostanut heräteostoksena ihanaa kevyttä ja ohutta puuvillakangasta, jota olin pariinkin kertaan kotona käsissäni pyöritellyt ja miettinyt, mitä siitä oikein tekisin. Nyt kävin saman tien tuumasta toimeen. Kirjan ohjeilla ja kaavoilla (jotka ensin ruutupohjalta tietysti suurensin oikean kokoisiksi ;) ) sain suitsait sukkelaan tehtyä itselleni hellehameen! Oih, tätä onnea :)



Nyt sitten peukut pystyyn, että hameelle on käyttöä syyslomalla reilun viikon kuluttua, kun tämä konkkaronkka suuntaa viikoksi etelän aurinkoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti