5.10.2012

Lisää päänasioita :)

Minkäs sitä innostukselleen mahtaa, tuumin tänään aamulla, kun olin vienyt eskarilaisen eskariin ja huikannut koululaisille hyvän koulupäivän toivotukset, ja kaivoin helmet jälleen esille. Kaksi tiaraa valmistui noin puolessatoista tunnissa. Tämä ensimmäinen oli selvästi helpompi, vaikka ei ihan täydellisesti onnistunutkaan.


Tajusin nimittäin, että tuo yläkaari jäi hieman liian lyhyeksi, ja siksi taipuu tuonne taaksepäin, vaikka sen pitäisi taipua eteenpäin tai olla enemmän pystympi. Mutta harjoitus tekee mestarin, eikö sitä niin sanota ;)

Tähän toiseen olen erityisen tyytyväinen! Se onnistui hienosti siitä huolimatta, että pyöreästä metallilangasta tehty "pääpanta" ei ole ideaali silloin, kun pitäisi saada yksittäiset "korupiikit" pysymään pystyssä. (Ja siksi tilasin jo eilen pari litteää pääpantaa, joihin kokeilen samaa systeemiä, kunhan ne pannat nyt ensin postissa tänne asti tulevat.) Yllättävän hyvin nuo pidemmät kuitenkin pysyivät pystyssä. Jopa niin hyvin, että sain sillä ohuimmalla korumetallilangalla tehtyä tukilangan, joka auttaa noita pienempiä pysymään pystyssä :) Käytössähän tuo tukilanka ei näy, kun tiara on tanssijan päässä ja hän tanssii voimakkaissa valoissa näyttämöllä muutaman metrin päässä yleisöstä.



Katsotaan, ehdinkö viikonloppuna jatkaa tätä askartelua. Huomenna olen menossa myymään käsityökirppikselle ylijäämälankoja ja -kankaita myös äitini varastoista (toivottavasti menevät kaupaksi) ja pitäisi vähän ehtiä remontoidakin. Mutta onneksi ensi viikolla on jälleen aikaa käsitöillekin :)

5 kommenttia:

  1. Tämä punainen tiara on hieno! Saisiko lainata mallia? Vaikuttaisi aika kevyeltä ja hyvin pinneillä päässä pysyvältä, onko kokeiltu vielä käytännössä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Totta kai saat lainata mallia! Jostain kuvasta mä tuonnäköisen itsekin bongasin, ja pitihän heti kokeilla, miten sellaisen tekeminen onnistuu :) Pinneillä pysyy päässä hyvin, jos on hiukset kiinni (nutturalla). Uudempiin olen nyt kiinnittänyt pienen kamman tuohon eteen keskelle, joka tehostaa pysymistä kovassakin vauhdissa (esim. pirueteissa) :)

      Itse olen noita tehnyt siis ihan pyöreästä rautalangasta, mutta tilasin testattavaksi pari litteää hiuspantaa, joita ei kyllä pinnillä saa niin näppärästi kiinni sen muodon takia. Litteässä hiuspannassa on kyllä se etu, että nuo sakarat pysyvät paremmin pystyssä, kun pyöreässä lähtevät helpommin kiertämään ympäri.

      Poista
  2. Aivan, voiskohan sitä ympäri "pyörimistä" yrittää estää jos pujottaa neliömäisiä helmiä, metallilangan kans siksakkina siihen pannan etu- ja sisäpuolelle...tai tehä vähän eteen ulottuvan toisen kaaren...päänmukaiset koristeet on ollu tähän asti helpoimmat käytössä :-) Olisin kyllä todella kiinnostunut näkemään sinun muita tutu-projekteja, teetkö yhden / useita pukuja yhteen esitykseen..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen toistaiseksi vain tyytynyt puristamaan kieputetun metallilangan pannan ympärille vielä kärkipihdeillä. Saa sen verran littaan, että pysyy suht hyvin :) Nuo yksittäiset sakarat on aina vähän hankalampia kuin nuo, jotka kiinnittyvät kahdesta kohdasta pantaan kiinni.

      Toistaiseksi en tee esityksiin tutujä, vaan omaksi ilokseni ja samalla harjoittelen :) Olis vain sitä aikaa... Raportoin tännekin, kunhan saan projekteja vietyä eteenpäin :)

      Poista
    2. Mutta siis tuon rakentaminen on aina vähän hankalaa, kun ensin pitää saada sakarat kaikki samaan suuntaan, ennen kuin kärkipihdeillä alkaa niitä puristella :) (Varmasti olisi helpompiakin tapoja tehdä näitä, mutta en ole vielä niitä keksinyt... ;) )

      Poista