17.10.2012

Ylös ja alas

Onko se tämä vuodenaika vai mikä, mutta ihan kamalasti tekee mieli tyhjentää lankavarastoa neulomalla villasukkia ja pipoja! Tähän tyyliin:


Pikkuneiti halusi pipon, joten tein sellaisen, kun ei ollut mitään syytä olla tekemättäkään ;) Lankana Novitan Seitsemänä veljestä, puikot 3 mm pyöröt ja sukkikset. Ohjeen löysin neuleohjeiden aarrearkusta eli Ullasta: Aatos-pipo lapselle. Pätkävärjätyssä langassa nuo hienot palmikonkierrot eivät näy niin selvästi kuin yksivärisessä langassa. Lisäksi ohjeessa mainittu lanka on sen verran ohuempaa, että tästä neulomastani piposta jätin kaksi joustinsarjaa pois, eli yhteensä 10 silmukkaa. Koosta tuli juuri oikea kuusivuotiaan pieneen päähän (52 cm). Kuulemma värikin on ihana, mutta ainoa harmi on, että lanka vähän kutittaa. Sovimme tyttären kanssa, että neulon hänelle samanlaisen pipon ei-kutiavasta langasta (eli turvaudun polyamidi/akryylilankaan). Vaihtoehtona on tehdä tuonne pipon sisään fleece-panta, jolloin kutina häviää ja piposta tulee tuulenpitävämpi mutta myös paksumpi. Katsotaan, mihin loppujen lopuksi päädyn.

Aikaa tämän pipon tekemiseen meni yksi ilta, arviolta siis 3-4 tuntia. Ei paha.



Samasta langasta eli puolikkaasta kerästä tuli myös toinen pipo. Tämänkin ohjeen löysin Ullasta: Pirpana-pipo. Tein keskikokoisen pipon ohjeen mukaan, ja koska lanka oli ohjeen lankaa paksumpaa, pipo mahtuu vähän isompaan päähän (54 cm). Ihan ei tässäkään kaunis sydänkuvio näy niin hyvin kuin olin toivonut, mutta ehkä syynä on myös se, että en ole valmista työtä kastellut enkä höyryttänyt. Ehkä pitäisi... Puikot 3 mm pyöröt ja sukkikset. Ohje oli mukava ja tykkäsin etenkin päälaen kavennuksista. Tähänkin meni se noin 4-5 tuntia alusta loppuun.

Ja sitten tietysti nuo perussukat. Edelleenkin Novitan Seiskaveikkaa. Raidat pätkävärjätyllä sinisellä (Polkkako se on se langan nimi? En nyt muista). Eipä tarvitse kuvioita sen pahemmin miettiä :) Kolmen millin puikot tässäkin käytössä, tulee löyhäkäsialaisella niillä mukavan napakkaa neulospintaa. Silmukoita 11 per puikko, eli yhteensä 44. Nämä kaksi työtä menevät ystävälle, kunhan saan vähän lisää pakettia vielä kasvatettua ;)

Seuraavaksi työlistalla on vieläkin enemmän villasukkia :) Pitäähän nyt lankoja saada kulutettua, ja talvikin on tulossa... Varastossa on odottamassa myös Huopasta, josta olen ajatellut tehdä huovutettuja tumppuja. Ovat ainakin lämpöisiä, jos talvesta tulee kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti