4.10.2012

Ihanaa näpertelyä

Jatkan tanssipukuaiheisella teemalla yhä vain. Tällä kertaa askartelin hiuskoristeiden kimpussa. Olen jo pitkään haaveillut tiaran tekemisestä. Mitään Swarovskin kristalleja en tanssipukutiaraan tarvitse, vaan ajattelin pärjätä ihan Tiimarista saatavilla akryyli- ja lasihelmillä. Netissä on ohjeita itsetehdyn tiaran tekemiseen ihan kiitettävästi, jos osaa oikeilla hakusanoilla etsiä ;) Englanniksi tuloksia tulee selvästi enemmän, vinkiksi vain. Ensin katsoin läpi kuvia erilaisista tiaroista. Mielessä oli jo jonkinlainen malli, mutta hain vahvistusta mallin toteuttamiselle, tottakai.

Aloitin helmillä ja kirkkailla "kristalleilla". Pohjaksi leikkasin rautakaupasta viime syksynä ostamaani teräslankaa, jonka paksuus on karkeasti arvioiden 2 mm:n luokkaa. Voi olla jopa 3 mm, mutta pyöreästä langasta on kyse. Ja niin jäykästä, että ei vetkuile, mikä on oikein hyvä juttu. Sen jälkeen leikkasin vähän ohuemmasta rautalangasta (jonka olen myöskin ostanut rautakaupasta, surrilangaksikin tuota taidetaan kutsua - ja nimi tulee siitä, kun betonivalun raudoitukset "surrataan" yhteen pienillä teräslanganpätkillä. Tai näin olen ymmärtänyt.) melko pitkän pätkän, jonka toisen pään kieputin hyvään kohtaan tuon "pääpannan" ympärille. Sitten vain pujottelemaan helmiä jossain järkevässä järjestyksessä lankaan. Ekan kaaren kiinnitin pyöräyttämällä langan pari kertaa mahdollisimman tiukasti pääpannan ympärille, ja jatkoin siitä jälleen helmien pujottamista. Kärkipihdit ovat oiva apu kieputuksen kiristämisessä, vinkiksi vain. Viimeisen kaaren jälkeen langan toinen pää kiepsahti nätisti pääpannan ympärille, ja olin tyytyväinen siitä, että helmikaaret eivät lähteneet mihinkään suuntaan taipumaan, vaan pysyivät terhakasti kuosissaan :) Keskimmäisen kaaren keskelle taiteilin helmistä V:n käyttämällä ohutta, korutöissäkin käytettävää metallilankaa. Ja koko komeuden viimeistelin pujottamalla erilliseen lankaan pienempiä helmiä, ja tämän helminauhan kiinnitin tuolla ohuimmalla korumetallilangalla pääpantaan.


Toiseen tiaraan käytin liiloja helmiä sekä muovisesta "strassilevystä" leikattua suikaletta. Tein ensin taas tuon "pääpannan". Sitten leikkasin kolme pidempää ja kaksi lyhyempää langanpätkää vähän ohkaisemmasta messinkisestä langasta. Ensin yksi pää kiinni, sitten helmet lankaan, ja toinen pää kiinni. Ja muotoilu kolmion muotoon. Eka kolmio keskelle, sitten toiset sen viereen niin, että tulivat vähän lomittain. Ja viimeiset kaksi lyhyempää/matalampaa reunoille. Kolmiot kiinnitin myös toisiinsa tuolla ohuella korumetallilangalla risteyskohdista, ettei varmasti ala lerputtaa :) Alareunaan kiinnitin korumetallilangalla strassisuikaleen. Ja hieno tuli tästäkin.



Ja koska nälkä kasvaa syödessä - tietenkin ;) - kävin Tiimarista hakemassa vähän lisää helmiä. Eikä se tietenkään riittänyt. Googlen avulla löysin aika kivan korutarvikekaupan, josta tilasin saman tien vielä vähän enemmän helmiä :)


Näytin tiarat eskarilaiselle, joka tilasi heti itselleen samanlaisen :) Siihen täytyy kyllä varmasti kiinnittää tuohon eteen sisäpuolelle myös sellainen kampa, jolla tiara pysyy päässä vähän paremmin. Nämä tanssikäyttöön tarkoitetuthan kiinnitetään tuolta reunoista pinneillä, ja kun hiukset on nutturalla, ne pysyvät kyllä. Tosin näihinkin voisi sen kamman tuohon eteen laittaa, ihan vain varmuuden vuoksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti