16.9.2012

Valkoinen kuin lumi

Kävinpä läpi (jostain kumman syystä) tämän vuoden helmikuussa ottamiani ulkokuvia. Näin hienosti lunta oli silloin täällä meidän pihalla:


Ja sitten takaisin aiheeseen... ;)
Virkkaamani pyöreä matto valmistui. Kaiken kaikkiaan virkkaamiseen meni arviolta 15 tuntia - ja toinen mokoma lakanoiden repimiseen kuteiksi. Nyt olen 4,5 valkoista lakanaa köyhempi ja ystäväni yhtä virkattua valkoista mattoa rikkaampi :)

Koska jokainen lakana oli vähän eri valkoisen sävyä, matosta tuli aika kirjava. Lisäksi lakanat olivat vanhoja, ja niissä oli erilaisia tummentumia ja läikkiä. Puhumattakaan siitä, että myös puuvillan ja kankaan laatu oli jokaisessa lakanassa hieman erilainen.



Olin kyllä jo ennen maton valmistumista päättänyt, että pesen sen vielä koneessa kloritella. Ja niin sitten teinkin. Elämäni ensimmäinen kloritepesu :) (Mutta ei taatusti viimeinen...)
Ja näin hienon valkoinen matosta tuli pesun ja kuivumisen jälkeen!



Isohan tuo on, halkaisija 125 cm. Mutta minusta kyllä oikein nätti. Koska valkoiset lakanat loppuivat, ja tyttärellekin pitää tuollainen hänen uuteen huoneeseensa saada, käännyin jälleen Kauhavan Kangas-Aitan puoleen, ja tilasin sieltä 4 kg ontelokudetta seuraavaa mattoa varten. Säästyypä ainakin kuteiden repimisen vaiva :) Sitä vain sivuillaan sanovat, että kuteet pitäisi ensin kastella, kun kutistuvat ekassa pesussa. Tässä ostoksiani odottaessani nyt sitten mietin, jos kuitenkin ensin virkkaisi maton ja sitten vasta pesisi sen. Kutistuisikohan se ihan pilalle...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti