22.9.2012

Sen siitä saa

Marttojen järjestämään tekstiilikeräykseen vein pari viikkoa sitten 6 jätesäkillistä tekstiiliä. Yksi säkillinen oli täältä meidän kaapeista, vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita. Loput olivat mökiltä ja täynnä vanhoja lakanoita, pyyhkeitä, pöytäliinoja ja verhoja. Olisivat menneet kokkoon, jos en olisi ystäväni kautta tuota keräystä bongannut. Kiitos siitä siis :)

Tarvikkeiden yhtäkkiä loppuessa - enkä rehellisesti sanottuna kertaakaan ajatellut säästäväni niitä vanhoja lakanoita repiäkseni ne matonkuteiksi - jäi kuitenkin pieni tarve toiseen virkattuun mattoon. Se meidän pikkuneidin uusi huone, nääs...

Tässä siis tulos:

Oli ihan pakko tilata 4 kg valmista ontelokudetta Kauhavan Kangas-Aitasta! :D

Ohjeessa sanotaan, että tuo valmis kude pitäisi kastella ja kuivattaa ennen kuin vyyhdit kerii ja niistä alkaa mattoa virkata. Ontelokude kun kutistuu 15-20 %. Nyt vielä pähkin, jättäisinkö tuon kuitenkin välistä ja vain virkkaisin sen maton. Jos se sitten pesussa kutistuu joskus tulevaisuudessa, niin meneeköhän matto pilalle? Sillä aikaa kun punnitsen riskiä maton pilallemenosta, neulon talveksi sukkia ja tumppuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti