5.9.2012

Tämä on testi: yksi, kaksi, kolme.

Eräs ystäväni ohimennen tiedusteli, satunko virkkaamaan matonkuteesta mattoja. Heti suoralta kädeltä vastasin, että en ole siihen vielä hurahtanut. Mutta niin vain ajatus jäi mieleen itämään, ja kun juuri sopivasti mökillä siivottiin liinavaatteita ja useampi jätesäkillinen tuli tavaraa lumppukeräykseen, ratsasin lakanasäkit vielä kertaalleen ja löysin ihanan omenanvihreän lakanan. Netistä löytämieni ohjeiden mukaisesti revin lakanan kuteeksi. Sepä olikin oikeasti mukavaa puuhaa! Aikaa repimiseen ja kerimiseen meni yhteensä noin 1,5 tuntia, mikä ei ole paha ollenkaan. Tällainen ison valkokaalin kokoinen pallo yhdestä lakanasta sitten tuli.


Seuraavaksi piti hankkia sopivankokoinen virkkuukoukku. Vanhastaan varastosta löytyi koko 6 mm, mutta se oli liian pieni matonkuteelle. Niinpä suuntasin kauppaan ja ostin kaksi koukkua: 8 mm joka osoittautui myös hieman liian pieneksi ja 10 mm, joka oli juuri sopiva. (Ja miten tästä tulikaan mieleen satu Kolme karhua ja Kultakutri... ;) )

En halunnut tehdä pyöreää mattoa, joten kaivoin hyllystä esiin kirjan "200 virkattua ruutua" ja valitsin sieltä sopivimman ohjeen. Valinta osui simpukkapitsiin. (Ehkä tähän valintaan vaikutti sekin, että kuvassa mallitilkku oli tehty täsmälleen samanvärisestä omenanvihreästä langasta :) )

Yllättävän työlästä oli aluksi virkata tuota kudetta! Alkuun virkkasin 3 kerrosta kiinteitä silmukoita, sitten aloitin pitsimallin, jota tein 6 kerrosta. Se nimittäin olikin melko "reikäinen". Väliin tein useamman kerrroksen jälleen kiinteitä silmukoita ja loppuun jälleen samat 6 kerrosta pitsiä ja 3 kerrosta kiinteitä silmukoita. Yhteensä virkkaukseen meni noin seitsemän tuntia aikaa. Testitulokseen olen kyllä tyytyväinen:



Kudetta jäi jäljelle himppusen verran, kun en halunnut työtä alkaa purkaa, joten otin varman päälle. Siitä saa kivan reunuksen vielä johonkin toiseen kudevirkkaukseen :)

Ja jos haluaa, tuota pikkumattoa voi käyttää myös tablettina:


Nyt voinkin sitten seuraavaksi kokeilla sitä pyöreää mattoa, kuten ystäväni vihjaisi :) Lisäksi mökiltä tuodut lakanat alkoivat kiinnostaa sen verran, että taidanpa ratsata ne vielä uudelleen ennen kuin vien ne lumppukeräykseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti