15.1.2013

Vielä ei kyllästytä

Tein ekaa kertaa tuntemattomalle ihmiselle tilauksesta käsitöitä. Vähänkö jännitti! Hän lähetti minulle kaksi aarretta: sinipohjaiset Me&I -siiliservietit, joista halusi pussukat. Onneksi olin harjoitellut vähän jo alle, eikä mitään ihmeempää näiden ompelemisessa sitten sattunutkaan :)

Koko on sopiva pieneksi penaaliksi (kynä tuossa nätisti vertailun vuoksi) tai vaikka meikkipussukaksi. Sukkapuikot eivät näihin mahdu. Vetoketjun pituus on 18 cm, ja selvästi olen kehittynyt paremmaksi vetoketjun ompelijaksi ;) Vielä kun saisin tuon toisen pään (johon vedin vedetään, kun vetoketju on kiinni) entistä siistimmin ommeltua...


Vaikka nämä teinkin tilauksesta, en näistä mitään sen kummoista hintaa ota. Sen verran pyydän takaisin, että kulujen suhteen ei tule tappiota. Käytännössä siis laskutan vetoketjun ja postimaksun verran. Tämä ihan verotussyistä: kaikki se raha, joka jää materiaali- yms. kulujen jälkeen, on ennakonpidätyksen alaista tuloa ja pitää ilmoittaa veroilmoituksessa kohdassa "muut ansiotulot". Enkä jaksa alkaa pitää näistä pennosista kirjaa. Toisekseen, jos myisin näitä käsitöitä suurempaan hintaan, harrastuksesta tulisi helposti työ, ja sitä en halua. Joten tilauksesta teen kyllä, mutta ilman tarkkoja aikatauluja ja sillä mielellä, että kivaa pitää olla :)


Nyt vielä toivon, että pussukoiden tilaajakin on näihin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti