8.1.2013

Neulomisen lomassa

Ettei neulomiseen ihan kyllästy, on hyvä tehdä välillä jotain muuta :)

Tällä kertaa käytin arvokasta aikaani jälleen pussukan tekemiseen. Halusin testata tehdä sellaisen pussukan, jossa on pohja tasainen. Joten ryhdyin jälleen tuumasta toimeen. Älkää kuitenkaan tehkö niin kuin minä, vaan lukekaa vaikka nämä ohjeet ensin ;)

Minä en niitä lukenut - tavoistani poiketen - vaan ajattelin, että kyllähän tuollainen nyt onnistuu ilman mitään ohjeita. Onnistui joo, mutta todennäköisesti helpommalla olisin päässyt, jos olisin kuitenkin nuo ohjeet vilkaissut ennen aloittamista. No, kantapään kautta...

Käytin pussukan tekoon valkoista lakanakangasta, Me&I:n siiliservietin (joita on vielä puoli pakettia jäljellä), yhden ruskean 20 cm vetoketjun sekä sopivan kokoiset palat kristallimuovia. Lisäksi tarvitsin vielä muutaman pyykkipojan ja papariliimapuikon.

Ensin halkaisin 33 * 33 cm servietin kahtia. Palaset liimasin suunnilleen samankokoisille kangaspalasille. Liima pitää paperin paikoillaan, että tikkausten ompelu käy helpommin. Tikkasin siis kappaleet viidestä kohdasta: keskeltä, molemmista reunoista ja vielä näiden tikkausten välistä.



Sen jälkeen leikkasin reunoista vähän pois, että ei vetoketjun kanssa olisi niin hirveästi tuota ylimääräistä kangasta. Kun kappaleet olivat paremman kokoisia, leikkasin niiden mukaan kristallimuovista palaset.


Pyykkipojat ovat näppärä apu, jos ei kristallimuovin läpi halua pistellä mitään ylimääräisiä neuloja :) Kristallimuovin päällä on myös tuo paperi, joka helpottaa muovin ompelemista. Nämä kappaleet sitten huolittelin reunoilta saumurilla, ja näin kiinnitin samalla kristallimuovin kangas-paperikappaleisiin.



Tämän jälkeen poistin paperin tuosta muovin päältä, sommittelin vetoketjun pitkälle sivulle ja ompelin molemmat puoliskot kiinni vetoketjuun.


Noissa pussukan tulevissa alakulmissa näkyvät nuo lovet, jotka kuvittelin tarvitsevani, jotta pussista tulisi tasapohjainen. Ihan turhaa säätämistä! Tämän huomasin luettuani nuo ohjeet sen jälkeen kun olin pussin saanut valmiiksi. Joten ei mitään loveamista. Reunat voivat olla ihan suorat. Ja ehkä vähän enemmän pidemmät kuin tuo vetoketju.

Seuraava vaihe oli sivu- ja pohjasaumojen ompeleminen. Sen olisi voinut tehdä saumurilla, mutta käytin siihen ompelukonetta. Ensi kerralla teen senkin työvaiheen saumurilla :) On erittäin tärkeä muistaa, että sivusaumojen ompelussa vetoketju on auki. Saumat kun ommellaan oikeat puolet vastakkain. Vetoketjun avaaminen nurjalta puolelta ei ole kovin helppo homma.

Vaikka en tuota linkkaamaani ohjetta ollutkaan lukenut, tajusin sivu- ja pohjasaumat ommeltuani, miten nuo kulmat saadaan nätisti ja pohja tasaiseksi: ne "litistetään" kolmioksi ja se terävä kärki ommellaan saumurilla poikki. Tosin tätä ennen olin ähertänyt jokusen tovin noiden lovien kanssa...

Ja tadaa - valmis pussukka vähän eri puolilta katsottuna.



Korkeutta on kymmenisen senttiä, leveyttä vetoketjun verran eli 20 cm ja syvyyttäkin 3-4 cm. Vetoketjun kanssa tajusin hieman mokanneeni, kuten alemmasta kuvasta näkyy. Mutta harjoitus tekee mestarin :) Näitä kun vielä muutaman tekee, niin kohta osaa homman vaikka silmät kiinni ;)

2 kommenttia:

  1. Heh, tällä hamsterilla olisi vielä decoupage-innostuksen jäljiltä iso kasa serviettejä, ja nythän on aivan pakko kaivaa ne takaisin esiin :-)))

    Totta on että kokemuspisteitä tulee rutkasti lisää (varsinki korjaamisesta) ku pitää kirkkaana mielessä "täs ny mitään ohjeita ennenkään"... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Näihin tulee himo, joten varo vain :) Itselläni en näitä ole yhtäkään pitänyt, vaan kaikki lahjoitan pois. Muuten kertyy ihan liikaa nurkkiin pyörimään.

      Poista