31.5.2013

Pienempi versio

Tyttäreni, tuleva ekaluokkalainen, pyysi jo joululahjaksi omaa tutu-hametta. Kankaat olin hankkinut aikapäiviä sitten, mutta häpeäkseni pitää tunnustaa, että vasta näin kesän korvilla aikaa oli sen verran, että sain yhden pienen tutun tehtyä.

Tähän tilasin ohjeet - yllätys yllätys - rapakon takaa. Ihastuin siihen, että kokoja on 22 ;) Ja samassa ohjeessa on tutun lisäksi myös se korsettiyläosa, joka toimii myös aluspukuna.

Olin luvannut, että tänään, vihoviimeisenä eskaripäivänä pikkuneiti saa viedä tutun näytille eskariin. Joten viime yönä tuli nukuttua vain muutama tunti, kun askartelin tutun loppuun. Ompeluhommat olin toki saanut tehtyä ihan ihmisten aikaan, mutta tässäkin tutussa oli aika paljon käsinompelua...

Yön hämärässä otetut kuvat valmiiksi tägätystä tutusta:

Ensin salamavalolla...


Ja sitten ilman salamaa.


Tutussa on neljä tyllikerrosta, jotka tunnollisesti tuplavekitin ja sitten ompelin kiinni. Väreinä vaaleanpunainen ja liila. Päälle löysin kätköistäni kimalletylliä, josta sain leikattua tuon päällisen. Eipä tarvinnut yksittäisiä paljetteja ommella ;)

Tutun halkaisija on himpun päälle 60 cm. Eli kooltaan sopii 116 cm lapselle.

Ja sitten, tänä aamuna pikkuneiti pääsi pukua sovittamaan:




Hienosti sopii tuo aikaisemmin tekemäni korsettipuku tuon tutun kanssa yhteen!

Oli muuten aika onnellinen tyttö täällä tänään :) Ja eskarissakin, sillä koko päivän sai pitää tuota pukua siellä päällään. Niin, hiukset laitoin nutturalle ja lainasin vielä yhtä tekemääni tiaraa, että saatiin koko kokonaisuus tehtyä.

Tutu oli aika kiva mutta tietyissä kohdin ompelullisesti haastava tehdä. Taidan kuitenkin tehdä näitä lisää, sillä tunnetusti nälkä kasvaa syödessä... ;)

2 kommenttia:

  1. Hei! Sattumalta löysin blogisi, kun tutu-ohjeita etsiskelin ja täytyy sanoa, että todella mukavaa blogia pidät! :)

    Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että tuo tekemäsi lapsen tutu on ihana! Oliko sen tekeminen kuinka vaikeaa? Täältäkin löytyisi yksi tyttö, joka innostuisi itsetehdystä tutusta kovasti. Millaiset ohjeet oikein tilasit? Entä onko tuo tylli miten jämäkkää, vai oletko käyttänyt siinä jotain vannetta?

    Koskaan en ole tutua ommellut, enkä muutenkaan ollut mikään tyllin ystävä, mutta vähän taustatietoja kyselen, koska olen miettinyt paljonkin tutun tekemistä. Tosin ehkä enemmän pukuna, kuin pelkkänä hameena, koska puvulle olisi enemmän käyttöä. Kuinka kauan sinulla kesti tuon tutun tekemiseen ja olisiko miten vaikeaa yhdistää se puvuksi?

    Kiitokset ihanasta blogista ja varsinkin tuosta postauksesta, jossa kerroit tutun tekemisestä vaihe vaiheelta. Sain vähän osviittaa tulevasta :)

    -Tiina



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista :)
      Tutun tekeminen oli toisaalta haastavaa, toisaalta ihan helppoa. Tähän en vannetta laittanut, sillä tuplavekitys pitää tuon tyllin sopivan jämäkkänä. Ja ihan tavallista kangaskaupasta saatavaa tylliä käytin, en siis sitä ohutta ja lörppöä morsiustylliä, vaan askartelutyllinä myytävää tavaraa.

      Ohjeet tilasin tällaisesta kaupasta: http://www.jalie.com/
      Tuolta löytyy vaikka mitä ihanaa, myös luistelu- ja voimistelupukuosastolta.

      Tutua tein yhteensa arviolta 10 tuntia, koska vekittäminen ja sitten nuo käsinompelut ("täggääminen") on aika aikaavievää puuhaa. Puvuksi sen voi varmasti hyvin yhdistää, jos tuohon päälle ompelee (sen aluspuvun kaavoja mukaillen) lycrasta yläosan niin, että koko hoito sitten vain vedetään päälle. Näin, kun nuo ovat erikseen, niitä voi yhdistellä eri tavoilla :) Siis että kun tekee erivärisiä aluspukuja, niistä saa saman tutun kanssa tehtyä erilaisia pukuja.

      Ja tuossa ohjeessa on oikeasti kokoja kaksivuotiaasta sinne XXXL -kokoon saakka.

      Mukavia tutuompeluhetkiä sinulle!

      Poista