29.5.2013

Korsetti ja koristelut

Kevätnäytökset ovat takana ja kesäloma kolkuttelee ovella. Mahtavaa!

Tuhkimo-kokonaisuus meni oikein hienosti, ja puvut näyttivät hyviltä näyttämöllä. Valaistus vielä oikein korosti pukujen hehkua. Heh ;)

Olipa hyvä, että n. viikkoa ennen näytöksiä huomasin, että vihreän puvun korsetti ei oikein istunut tanssijalle. Ei muuta kuin uusi korsetti tekoon! Hyvin ehti.

Tässä käytin Tutu.comista tilaamaani korsetin kaavaa, joka on kuulemma tehty Margot Fonteynin käyttämien pukujen mukaan. Vähän kaavaa muokkasin, koska en tykännyt terävästä "kärjestä" takana keskellä alhaalla, mutta muuten - ja kiitos mallinukkeni - sain korsetin istumaan tanssijalle tosi hyvin.



Olipa hyvä, että olin tätäkin kangasta ostanut vähän reilummin... Sitä oli jäljellä juuri sen verran, että sain tuon korsetin tehtyä. Huh.


Tämä korsetti on siitä kiva, että se tulee tuohon lantiolle, kun se aikaisempi laskeutui sivuilta vain vyötärölle. Puvut olivat enemmän samanlaiset näin.

Ehkä seuraavaan korsettiin tällä kaavalla vähän fiksaan vielä tuota selkää. Olkaimet pysyivät ihan hyvin, mutta saatan haluta kokeilla tehdä sellaisen version, missä on ihan tavallinen mutta tuolla tavalla avonaisempi selkäosa.

Ja tulihan niitä paljettejakin ommeltua...
Näihin vanhoihin valkoisiin korsetteihin ompelin tyllin avulla koristeet. Näyttävät tosi hienoilta, eikö vain :) Ja koska paljetit on ommeltu tylliin, joka on taas yhtenä kappaleena harsittu kiinni korsettiin, saa koristeet helposti irti, jos on tarvis.


Niin, ja nuo vaaleanharmaat hameet tein myös.

On tämä jännä, miten nälkä kasvaa syödessä. Kamalasti olisi pukuideoita testattavaksi kesälomalla, mutta saa nähdä, ehtiikö sitä ompelukoneen ääressä istua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti