9.8.2012

Kesätyö

Käsityörunsaan kevään jälkeen kesällä tahti on ollut selvästi hitaampaa. Mutta yksi työ, jonka kevätnäytösrutistuksen jälkeen aloitin, on nyt valmis. Jee sille!


Ohjeen poimin Ullasta: Sikuriina. Vähän lisäsin silmukoita, että sain tehtyä takista 110 cm:n kokoisen. Hihat neuloin myös täyspitkinä. Lankana Novitan kanervanvärinen Nalle, jota viime syksynä etsin kissojen ja koirien kanssa, kun pikkuneiti oli juuri tähän väriin tykästynyt. Lankaa meni hieman päälle kolme kerää, kun sitä oli neljä kerää jäljellä neulottuani siitä ensin kahdet sukat ja yhdet villapöpät. Taidanpa tekaista vielä yhdet sukat, kun niitä kuitenkin aina tarvitaan :)


Mallineule oli mukavan helppoa mutta silti näyttävää. Ja ihan parasta tässä ohjeessa on se, että ainoat saumat, jotka pitää ommella, on lyhyet pätkät kainaloissa. Puikkoina käytin vaihtelevasti 2,5 mm:n ja 3 mm:n puikkoja. Ja ajan kuluessa tajusin jälleen, että olisi ihan hyvä laittaa ylös ne muutokset, joita esim. silmukkamääriin alussa tekee...


Raglan-kavennuksetkin on kauniit. Napit ovat ihan perusnapit, mitä Eurokankaasta löysin. Jotkut jännemmät olisivat tietysti olleet kivemmat, mutta en jaksanut alkaa eri kaupoissa kiertää, kun muiden ostosten ohessa nämä mukaani nappasin.

Niin, ne sukat sitten varmaan seuraavaksi, ellen vallan siirry ompelukoneen ääreen, kunhan tästä muilta hommiltani joudan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti