15.12.2013

Joulu(näytös)kiireitä

Kiireiset kuusi viikkoa takana. Mutta "voittajan" on helppo hymyillä :) Eilen oli oppilasnäytös, joka meni uskomattoman hienosti. Ja olipa kauniita esiintymispukuja nuorilla tanssijoilla, vaikka itse sanonkin ;)

Kuvakavalkadia seuraa...


Jo viime vuonna tein tällaisia tonttujen hiippalakkeja. Nyt tänä vuonna niitä piti tehdä lisää.



Kukkakankaasta tein yhteensä 15 tunikaa. Seitsemän keltaista, seitsemän vihreää ja yksi, jossa etupuoli on vihreä ja takapuoli keltainen. Nämä oli näppärä tehdä, kangaskin oli 100-prosenttista puuvillaa :)


Hieman huonolaatuinen kuva, mutta täydennysompeluna tein 3 mustaa velourmekkoa.

Ja sitten ylpeydenaiheeni: 6 uutta tutu-hametta!






Vanhimman balettiryhmäni kanssa harjoittelimme Jalokivet baletista Prinsessa Ruusunen. Oppilaita ryhmässä on kahdeksan, ja sovitin tanssit niin, että kaikki kahdeksan pääsivät lavalle yhtä aikaa. Hopeassa oli kolme tanssijaa, kullassa kaksi ja timantissa myös kolme. Näistä tutuista kaksi oli vanhempaa tuotantoa, ja hyvillä ohjeilla "tekaisin" sitten kuusi lisää :) Ja niihin totta kai päälliset, platet, joissa värit roolijakojen mukaiset. Korsetit on vanhat, mutta niihin taiteilin uudet koristeet valkoiselle tyllille, jonka sitten harsin korsettiin kiinni. Tadaa - uusi ilme on valmis! Niin, askartelin myös kruunut sopimaan tähän kokonaisuuteen. Hopea, kulta ja timantti. Harmi, että Tiimari meni konkurssiin. Nyt pitää etsiä uusi paikka, josta saa tällaisia isoja "pukukoruhelmiä"...




Erillisenä proggiksena tein myös tanssiteatteripuvustuksen. 12 kappaletta "mekkohaalareita" koreografin suunnitelman pohjalta. Näitä oli kiva vaikkakin haastava tehdä. Silikoniolkaimet aiheuttivat pientä päänvaivaa, mutta siitäkin selvittiin toistaiseksi :)



Ja sitten vielä yhdelle ryhmälle ompelin 12 jouluista pikkuviittaa. Punainen kangas on loimusamettia, valkoinen reunus on pitkänukkaista fleeceä, jota löysin juuri sopivankokoisen palan omasta jemmasta.


Näiden lisäksi tein 16 paria henkseleitä hyvin yksinkertaisella metodilla mustasta leveästä kuminauhasta sekä pienille tanssijoille (piparkakut ja marmeladit) tanssin nimeen sopivat hameet. Täytyypä katsoa, saisinko noista kuvat vielä otettua.

Nyt seuraavat viikot käytän neulomiseen. Onneksi on kohta joululoma. Tosin kun nyt pääsin vauhtiin, tekee kamalasti mieli tehdä vielä lisää valkoisia tutu-hameita. Onhan 8 kpl nyt kuitenkin aika vähän... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti